Huiswerkbegeleiding

Heb je je huiswerk al af?

Huiswerk maken lijkt makkelijk, maar is het niet altijd. Dat is vaak geen onwil van uw kind.

Plannen en organiseren, zo eenvoudig is dat niet. En zeker niet als de wereld om je heen opeens groter wordt en zo boeiend is. Vrienden, gamen en facebook zijn in deze fase vaak belangrijker dan school.

Natuurlijk begrijpen ze wel dat ze goede cijfers en een diploma moeten halen en dat willen ze ook echt wel. Maar dat is nog een abstract idee. In het hier en nu is de verleiding en het belang om te gaan computeren of om met vrienden af te spreken groter.

Als ze al huiswerk maken, is het soms snel of half gemaakt of geleerd. De woordjes kennen ze zo ongeveer, maar net niet goed genoeg. Of ze weten niet precies wat of hoe ze voor een bepaald vak moeten leren.

Bij tegenvallende resultaten kan dan het plezier in school weggaan. En huiswerk maken een crime worden.

Voor u als ouder niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan. U kunt er dan bovenop gaan zitten, maar bij pubers werkt dat vaak averechts. En dan kunnen vreemde ogen nog wel eens dwingen. Samen met uw kind in een prettige ongedwongen sfeer kijken wij naar de problemen en kunnen wij uw kind de aandacht geven die het nodig heeft in een rustige omgeving. Meekijken of het werkboek wel goed wordt ingevuld, woordjes mee inoefenen, samenvattingen of mindmaps maken. Leren leren. Helpen plannen en leren voor een toets. Soms zijn het maar kleine stapjes die zelfvertrouwen geven en resultaat.